Showing posts with label CAREER GUIDE. Show all posts
Showing posts with label CAREER GUIDE. Show all posts

Thursday, 17 October 2013

Infosys – HR Interview Questions Aug 2013

INFOSYS  – HR INTERVIEW QUESTIONS AUG 2013


These are the Most Common Interview Mistakes:

(1).  Arriving late.

(2). Dressing wrong : 

make powerfully positive. Dress right in a conservative suit, subdued colors, little jewelry (but real gold, or silver, or pearls), low heels (polished) and everything clean and neat.

(3). Play zombie :

If you are nervous you can’t smile and make the eye contact

(4). No smoking, No Gum, No Drinking.

(5). Research Failure :

Find out the company’s products and services, annual sales, structure and other key information

(6). Can’t Articulate your own Strengths and Weaknesses.

(7). Winging the interview :

Write out any answers you have difficulty with, and practice until your delivery is smooth (but not slick).

(8). Talk, Talk, Talk.  :

interrupting the interviewer and answering to a simple question with a fifteen-minute reply

(9). Failure to connect you to the job offered.

(10). Not Asking Questions – and asking too many :

Use your research to develop a set of questions that will tell you whether this is the job and the company for you.

(11). Bad-mouth anyone :

You don’t want to look like a complainer.

(12). Asking about Compensation and /or Benefits too Soon.

(13). Failure to ask for the job :

  when the interview over, convey your interest in the job and ask what the next step is.

6 KILLER JOB INTERVIEW TIPS FOR FRESHERS

 Following is an approximate narration of my HR interview with Infosys.

1. Tell me about yourself?

2. Did you prepare for the interview? What did you prepare? (Question will be asked from What you prepared)?

3. Which courses have you enjoyed the most? The least? Why?

4. What are your short term goals?

5. why would you like to join our company?

6. What do you know about our company?

ANS: The WORST thing you can say is “Not much.” or “Nothing.”

RESEARCH the company first, whether you are applying at a Fortune 500 Company. Do a search online. Look at their website. Find out who they are, what they do and why you’d want to work there. The WORST thing you can do is showing up at an interview knowing nothing about the company! Once you know about the company you can answer this question more easily

(EXAMPLE: “I’ve read about how this company’s growth is on the rise and also how involved it is in the local community.”)


Infosys – HR Interview Questions Aug 2013
Read More

Wednesday, 16 October 2013

The Best Resume Tips 2013

THE BEST RESUME TIPS 2013



When Creating your Resume in the Second Decade of the Twenty-First Century, particularly for the Years of 2013 and 2014, the First Thing to remember that the recruiter usually spend a Maximum of 10-15 Seconds to read it. Therefore, it is Strongly Recommended to Choose a Template for Your Resume which is Simple, Short and to the Point!

The Reader or Employer wants to know about your Transferable skills, Relevant Experiences, Qualifications, Key Achievements and if there’s anything special about you that sets you apart from other Applicants. Everything else they will Ask you During Interview.

RESUME FORMAT:

A Resume sell your skills and capabilities to a prospective employer, so it must be a professional document reflecting your overall personality and traits. Having said that, a good resume needs to be something special that hiring manager enjoy reading.

 Use Standard and Plain Fonts like Arial, Times New Roman, Calibri OR Verdana. Don’t get bogged down by prettily designing the resume through borders or images except you are a graphic designer and needs to showcase your talent.

OBJECTIVE / PROFILE SUMMARY:

There is a Controversy about writing an Objective Statement on a Resume. We strongly recommend that Entry Level and Less Experienced candidates should write a targeted objective at the very beginning of their Resume. Be enthusiastic when writing your objective. Tell the employer what skills would you bring and how would you contribute to the mission of organization.

Alternately, a Professional Profile is suitable for Highly Experienced Candidates. It can be Written in Paragraph or Bullet Form.

BE HONEST:

Be Completely Honest. If you haven’t held a job in Past Or You’re just Out of College, don’t try to write false information. If you do this, they’ll definitely find the truth at a later stage. Write truth they’ll Respect Your Honesty.

DO NOT COPY:

Originality is Extremely Important. If you copied your Resume from other source or internet, you can be identified through software and the chance of interview will be Diminished.

GRAMMAR CONCERNS:

Check your Resume thrice for Punctuation and Grammatical Mistakes! If your Resume contains these Errors, it will show that you are Terribly Careless, and Nobody is going to hire a Careless Person.

USE SIMPLE TEMPLATE:

A simple Template might like: Write your Objective, Achievements, Experience, Qualification and Skills. Don’t Forget to Add Full Contact Details, So You Don’t Annoy your Prospective Employer when s/He wants to Contact You.

CUSTOMIZE YOUR RESUME:

Don’t Send a Standard Resume to Everyone, instead write a Different and Tailored Resume for every Organization you Apply. Let the Organization know you’ve worked hard at Researching it and Modifying your Resume to it. This action will increase your Applications’s Credibility by 80%.

Read More

Tuesday, 15 October 2013

Resume Cover Letter Tips 2013

RESUME COVER LETTER TIPS 2013

 
 

A Cover Letter Accompanies Your CV or Resume When You Submit Your Job Application. It is your Personal and Professional Introduction to a Potential Employer Highlighting your interest in the Job Opening and the Organization, and Briefly Relate your Skills and Qualifications to the Available Position.

Keep in mind that a Cover Letter is Not a Summary of your CV or Resume; To a Certain Extent, it is an invitation to your Prospective Employer to read your resume.

When writing your Cover Letter for the years of 2013 – 2014 and Onwards, adhere to the following Tips in Order to make your Cover Letter more Attractive. Don’t be so assertive as to appear anxious, but do be Self-Confident in initiating an interview.

COVER LETTER TIPS 2013

1. Try not to Overstuff the Pronouns “I”. “me” or “my” in Your Cover Letter


2. Whenever Possible, Address your Cover to a Named Individual who has the Power to Hire You


3. Emphasize on Future, not past; i.e. The Expertise and Capabilities you would bring to the Prospective Employer


4. Never Repeat the same idea or sentence. Instead, change your sentence structure to a Great Extent


5. Edit and Rewrite At Least 3 Times to Ensure a Refined Version


6. Do Not Exceed to One Page – Writing a Long Cover Letter Means you are Trying to Hide Some Fact


7. Email Cover Letters Do Not Require Headings and Addresses


8. Don’t Forget to Sign Your Letters immidiate above your typed name


9. If you have Enclosed a Resume, References or Transcript etc. type “Encl” after two lines of your signature and name


10. Keep a Soft Copy of Your Cover Letter for Future References


11. Always have Some Friend or Family Member Proof-Read your Letter to Catch Typos or misuse of words not Caught by your Spell Checker


12. Use a Laser Printer to Print on a High DPI


13. Make use of a High Quality Paper; Standard-Size (8.5″ x 11”)


14. Choose White or Off-White Paper which must match with the Paper of Resume


Resume Cover Letter Tips 2013
Read More

IBM Placement Paper - HR INTERVIEW OCT - 2013

IBM Placement Paper – HR INTERVIEW OCT – 2013




Why should I hire you?

This is an important Question for Every Campus interviewPractice a Good Answer Here!

By now you can see how critical it is to apply the overall strategy of uncovering the employer’s needs before you answer questions. If you know the employer’s greatest needs and desires, this question will give you a big leg up over other candidates because you will give him better reasons for hiring you than anyone else is likely to…reasons tied directly to his needs.

Whether your interviewer asks you this question explicitly or not, this is the most important question of your interview because he must answer this question favorably in is own mind before you will be hired. So help him out! Walk through each of the position’s requirements as you understand them, and follow each with a reason why you meet that requirement so well.

EXAMPLE: “As I understand your needs, you are first and foremost looking for someone who can manage the sales and marketing of your book publishing division. As you’ve said you need someone with a strong background in trade book sales. This is where I’ve spent almost all of my career, so I’ve chalked up 18 years of experience exactly in this area. I believe that I know the right contacts, methods, principles, and successful management techniques as well as any person can in our industry.”

“You also need someone who can expand your book distribution channels. In my prior post, my innovative promotional ideas doubled, then tripled, the number of outlets selling our books.

I’m confident I can do the same for you.”

“You need someone to give a new shot in the arm to your mail order sales, someone who knows how to sell in space and direct mail media. Here, too, I believe I have exactly the experience you need. In the last five years, I’ve increased our mail order book sales from $600,000 to $2,800,000, and now we’re the country’s second leading marketer of scientific and medical books by mail.” Etc., etc., etc.,

Every one of these selling “couplets” (his need matched by your qualifications) is a touchdown that runs up your score. IT is your best opportunity to outsell your competition.

What The Interviewers Look for in An Interview

The interview panel members assess the candidate by asking Him/Her a variety of questions and looking at the candidate’s responses for these questions . Whatever be the questions asked, they look for certain qualities and attributes in the candidate. Whenever the interviewers ask you a question, they will have an objective in mind . Before you response to the question, you should be aware as to what the question is basically about and what facet of your personality is being tested through that question. If you have that understanding, you will be able to respond to the question in a suitable and object-oriented manner.

The Main Qualities that the Interviewers Look for in the Candidates Are:

Level of Knowledge the Candidates Possesses

Conceptual Understanding of issues

Clarity of Thoughts

Communication Skill

Planning Of Career

BASIC PERSONALITY

Reacting to a Situation



TOP INTERVIEW QUESTIONS:

Tell Me About Yourself?

BAD ANSWER:

“I graduated four years ago from the University of ICFAI, with a Bachelor’s in Biology – but I decided that wasn’t the right path for me. So I switched gears and got my first job, working in sales for a startup. Then I went on to work in marketing for a law firm. After that, I took a few months off to travel. Finally, I came back and worked in marketing again. And now, here I am, looking for a more challenging marketing role.”

Where Do You See Yourself in Five Years?

What’s Your Greatest Weakness?

What Salary Are You Looking For?

What is Your Greatest Failure, and What Did You Learn from it?


IBM Placement Paper - HR INTERVIEW OCT - 2013
Read More

Sunday, 6 October 2013

3i-Infotech Interview Selection Procedure


3I-INFOTECH INTERVIEW SELECTION PROCEDURE


COMPANY NAME :
 
3i InfoTech Limited

ESTABLISHED YEAR :

1999

ABOUT COMPANY :
 
3i Infotech Ltd is an IT Global Information Technology Company,Based in India.

WEB SITE : http://www.3i-infotech.com/


 3I-INFOTECH INTERVIEW SELECTION PROCEDURE
 
The Written Test Is Quite Simple.No Of Questions :50
TIME LIMIT :90Minutes
NEGATIVE MARK :0.25 

3I-INFOTECH VERBAL ABILITY TOPICS


SECTION 1: VERBAL ABILITY
 
In this there was a Paragraph, Nearly 400 Words, about Regularization of Banking acts. On Basis Of This Paragraph There Was Questions These are as follows-
10 Direct Questions Related to Paragraph
3 SYNONYMS(Contemporary, Resilience etc.)
3 ANTONYMS
9 Questions Were Based on Fill in the Blanks15 Questions Grammatical Error
Jumbled Sentences 

3I-INFOTECH REASONING TOPICS

SECTION 2 : REASONING
 
Venn Diagrams
Sitting Arrangement
Blood RelationODD Man Out Series
Coding and Decoding
Data Sufficiency Symbols And Notations


3I-INFOTECH APTITUDE TOPICS

SECTION 3 : QUANTITATIVE APTITUDE
 
Probability
Series Completion
Simplification
Simple and Compound Interest
Speed Distance (Train)
Data Interpretation
Linear Equations
Profit and Loss
Ratio Variation Proportion

3I-INFOTECH GD TOPICS

GROUP DISCUSSION (GD).  


3I-INFOTECH HR INTERVIEW
HR Interview
 
Describe Yourself
Do you want to Work Software Side
Bond?
Hobbies
Academic projects
What is IT According to you?
Do you Wish to Relocate? ( Should Be Yes Definitely I Love Travelling )
Where Do You Find Yourself After 3 Years From Now?
What Was Your Role in the Previous Company?
Are U Ready to Work in Any Kind Of Profile?
Read More

3i infotech Placement Paper - Reasonig and Quantitative Aptitude PART 2

3i infotech Placement Paper - Reasonig and Quantitative Aptitude PART 2
3i-infotech
INTERVIEW QUESTIONS : PART 2
36. If a boat is moving in upstream with velocity of 14 km/hr and goes downstream with a velocity of 40 km/hr, then what is the speed of the stream ?
(a) 13 km/hr (b) 26 km/hr (c) 34 km/hr (d) none of these
(Ans. A)
37. Find the value of ( 0.75 * 0.75 * 0.75 - 0.001 ) / ( 0.75 * 0.75 - 0.075 + 0.01)
(a) 0.845 (b) 1.908 (c) 2.312 (d) 0.001
(Ans. A)
38. A can have a piece of work done in 8 days, B can work three times faster than the A, C can work five times faster than A. How many days will they take to do the work together ?
(a) 3 days (b) 8/9 days (c) 4 days (d) can't say
(Ans. B)
39. A car travels a certain distance taking 7 hrs in forward journey, during the return journey increased speed 12km/hr takes the times 5 hrs.What is the distancetravelled
(a) 210 kms (b) 30 kms (c) 20 kms (c) none of these
(Ans. B)
40. Instead of multiplying a number by 7, the number is divided by 7. What is the percentage of error obtained ?
41. Find (7x + 4y ) / (x-2y) if x/2y = 3/2 ?
(a) 6 (b) 8 (c) 7 (d) data insufficient
(Ans. C)
42. A man buys 12 lts of liquid which contains 20% of the liquid and the rest is water. He then mixes it with 10 lts of another mixture with 30% of liquid.What is the % of water in the new mixture?
43. If a man buys 1 lt of milk for Rs.12 and mixes it with 20% water and sells it for Rs.15, then what is the percentage of gain?
44. Pipe A can fill a tank in 30 mins and Pipe B can fill it in 28 mins.If 3/4th of the tank is filled by Pipe B alone and both are opened, how much time is required by both the pipes to fill the tank completely ?
45. If on an item a company gives 25% discount, they earn 25% profit. If they now give 10% discount then what is the profit percentage.
(a) 40% (b) 55% (c) 35% (d) 30%
(Ans. D)
46. A certain number of men can finish a piece of work in 10 days. If however there were 10 men less it will take 10 days more for the work to be finished. How many men were there originally?
(a) 110 men (b) 130 men (c) 100 men (d) none of these
(Ans. A)
47. In simple interest what sum amounts of Rs.1120/- in 4 years and Rs.1200/- in 5 years ?
(a) Rs. 500 (b) Rs. 600 (c) Rs. 800 (d) Rs. 900
(Ans. C)
48. If a sum of money compound annually amounts of thrice itself in 3 years. In how many years will it become 9 times itself.
(a) 6 (b) 8 (c) 10 (d) 12
(Ans A)
49. Two trains move in the same direction at 50 kmph and 32 kmph respectively. A man in the slower train observes the 15 seconds elapse before the faster train completely passes by him.
50. What is the length of faster train ?
(a) 100m (b) 75m (c) 120m (d) 50m
(Ans B)
51. How many mashes are there in 1 squrare meter of wire gauge if each mesh
is 8mm long and 5mm wide ?
(a) 2500 (b) 25000 (c) 250 (d) 250000
(Ans B)
52. x% of y is y% of ?
(a) x/y (b) 2y (c) x (d) can't be determined
Ans. C
53. The price of sugar increases by 20%, by what % should a housewife reduce the consumption of sugar so that expenditure on sugar can be same as before ?
(a) 15% (b) 16.66% (c) 12% (d) 9%
(Ans B)
54. A man spends half of his salary on household expenses, 1/4th for rent, 1/5th for travel expenses, the man deposits the rest in a bank. If his monthly deposits in the bank amount 50, what is his monthly salary ?
(a) Rs.500 (b) Rs.1500 (c) Rs.1000 (d) Rs. 900
(Ans C)
55. The population of a city increases @ 4% p.a. There is an additional annual increase of 4% of the population due to the influx of job seekers, find the % increase in population after 2 years ?
56. The ratio of the number of boys and girls in a school is 3:2 Out of these 10% the boys and 25% of girls are scholarship holders. % of students who are not scholarship holders.?
57. 15 men take 21 days of 8 hrs. each to do a piece of work. How many days of 6 hrs. each would it take for 21 women if 3 women do as much work as 2 men?
(a) 30 (b) 20 (c) 19 (d) 29
(Ans. A)
58. A cylinder is 6 cms in diameter and 6 cms in height. If spheres of the same size are made from the material obtained, what is the diameter of each sphere?
(a) 5 cms (b) 2 cms (c) 3 cms (d) 4 cms
(Ans C)
59. A rectangular plank (2)1/2 meters wide can be placed so that it is on either side of the diagonal of a square shown below.(Figure is not available)What is the area of the plank?
( Ans :7*(2)1/2 )
60. What is the smallest number by which 2880 must be divided in order to make it into a perfect square ?
(a) 3 (b) 4 (c) 5 (d) 6
(Ans. C)
61. A father is 30 years older than his son however he will be only thrice as old as the son after 5 years what is father's present age ?
(a) 40 yrs (b) 30 yrs (c) 50 yrs (d) none of these
(Ans. A)
62. An article sold at a profit of 20% if both the cost price and selling price would be Rs.20/- the profit would be 10% more. What is the cost price of that article?
63. If an item costs Rs.3 in '99 and Rs.203 in '00.What is the % increase in price?
(a) 200/3 % (b) 200/6 % (c) 100% (d) none of these
(Ans. A)
64. 5 men or 8 women do equal amount of work in a day. a job requires 3 men and 5 women to finish the job in 10 days how many woman are required to finish the job in 14 days.
a) 10 b) 7 c) 6 d) 12
(Ans 7)
65. A simple interest amount of rs 5000 for six month is rs 200. what is the anual rate of interest?
a) 10% b) 6% c) 8% d) 9%
(Ans 8%)
66. In objective test a correct ans score 4 marks and on a wrong ans 2 marks are ---. a student score 480 marks from 150 question. how many ans were correct?
a) 120 b) 130 c) 110 d) 150
(Ans : 130)
67. An artical sold at amount of 50% the net sale price is rs 425 .what is the list price of the artical?
a) 500 b) 488 c) 480 d) 510
(Ans : 500)
68. A man leaves office daily at 7pm A driver with car comes from his home to pick him from office and bring back home.One day he gets free at 5:30 and instead of waiting for driver he starts walking towards home. In the way he meets the car and returns home on car He reaches home 20 minutes earlier than usual. In how much time does the man reach home usually?? (Ans. 1hr 20min)
69. A works thrice as much as B. If A takes 60 days less than B to do a work then find the number of days it would take to complete the work if both work together?
Ans. 22?days
70. How many 1's are there in the binary form of 8*1024 + 3*64 + 3
Ans. 4
71. In a digital circuit which was to implement (A B) + (A)XOR(B), the designer implements (A B) (A)XOR(B) What is the probability of error in it ?
72. A boy has Rs 2. He wins or loses Re 1 at a time If he wins he gets Re 1 and if he loses the game he loses Re 1.He can loose only 5 times. He is out of the game if he earns Rs 5.Find the number of ways in which this is possible?
(Ans. 16)
73. If there are 1024*1280 pixels on a screen and each pixel can have around 16 million colors. Find the memory required for this?
(Ans. 4MB)
74. On a particular day A and B decide that they would either speak the truth or will lie. C asks A whether he is speaking truth or lying? He answers and B listens to what he said. C then asks B what A has said B says "A says that he is a liar" What is B speaking ?
(a) Truth (b) Lie (c) Truth when A lies (d) Cannot be determined
Ans. (b)
75. In a class composed of x girls and y boys what part of the class is composed of girls
A. y/(x + y)
B. x/xy
C. x/(x + y)
D. y/xy
(Ans.C)
Read More

3i infotech Placement Paper - Reasonig and Quantitative Aptitude PART 1

3i infotech Placement Paper – Reasonig and Quantitative Aptitude PART 1



INTERVIEW QUESTIONS:

 1. In june a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to 50% .How many games must the team have w on in a row to attain this average?

A. 12 B. 20 C. 24 D. 30

(Ans. C)

2. M men agree to purchase a gift for Rs. D. If three men drop out how much more will each have to contribute towards the purchase of the gift/

A. D/(M-3) B. MD/3 C. M/(D-3) D. 3D/(M2-3M)

 (Ans. D)

3.  A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can paint a house in 6 days while Mr.Black would take 8 days and Mr.Blue 12 days. After 8 days Mr.Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr.Blue to complete the contract?

A. 7 B. 8 C. 11 D. 12

 (Ans.C)

4 .2 hours after a freight train leaves Delhi a passenger train leaves the same station travelling in the same direction at an average speed of 16 km/hr. After travelling 4 hrs the passenger train overtakes the freight train. The average speed of the freight train was?

A. 30 B. 40 C.58 D. 60

(Ans. B)

5. If 9x-3y=12 and 3x-5y=7 then 6x-2y = ?

A.-5 B. 4 C. 2 D. 8

(Ans. D)

6. There are 5 red shoes, 4 green shoes. If one draw randomly a shoe what is the probability of getting a red shoe

(Ans 5c1/ 9c1)

7. What is the selling price of a car? If the cost of the car is Rs.60 and a profit of 10% over selling price is earned

 (Ans: Rs 66/-)

8. 1/3 of girls , 1/2 of boys go to canteen .What factor and total number of classmates go to canteen.

9. The price of a product is reduced by 30% . By what percentage should it be increased to make it 100%

(Ans: 42.857%)

10. There is a square of side 6cm . A circle is inscribed inside the square. Find the ratio of the area of circle to square.

(Ans. 11/14 )

11. There are two candles of equal lengths and of different thickness. The thicker one lasts of six hours. The thinner 2 hours less than the thicker one. Ramesh lights the two candles at the same time. When he went to bed he saw the thicker one is twice the length of the thinner one. How long ago did Ramesh light the two candles .

 Ans: 3 hours.

12.If M/N = 6/5,then 3M+2N = ?

13.If p/q = 5/4 , then 2p+q= ?

14. If PQRST is a parallelogram what it the ratio of triangle PQS & parallelogram PQRST .

(Ans: 1:2 )

15. The cost of an item is Rs 12.60. If the profit is 10% over selling price what is the selling price?

(Ans: Rs 13.86/- )

16. There are 6 red shoes & 4 green shoes . If two of red shoes are drawn what is the probability of getting red shoes

(Ans: 6c2/10c2)

17. To 15 lts of water containing 20% alcohol, we add 5 lts of pure water. What is % alcohol.

(Ans : 15% )

18. A worker is paid Rs.20/- for a full days work. He works 1,1/3,2/3,1/8.3/4 days in a week. What is the total amount paid for that worker ?

(Ans : 57.50 )

19. If the value of x lies between 0 & 1 which of the following is the largest?

(a) x b) x2 (c) ?x (d) 1/x

(Ans : (d) )

20. If the total distance of a journey is 120 km .If one goes by 60 kmph and comes back at 40kmph what is the average speed during the journey?

Ans: 48kmph

21. A school has 30% students from Maharashtra .Out of these 20% are Bombey students. Find the total percentage of Bombay?

(Ans: 6%)

22. An equilateral triangle of sides 3 inch each is given. How many equilateral triangles of side 1 inch can be formed from it?

(Ans: 9)

23. If A/B = 3/5,then 15A = ?

(Ans : 9B)

24. Each side of a rectangle is increased by 100% .By what percentage does the area increase?

(Ans : 300%)

25. Perimeter of the back wheel = 9 feet, front wheel = 7 feet on a certain distance, the front wheel gets 10 revolutions more than the back wheel .What is the distance?

Ans : 315 feet

26. Perimeter of front wheel =30, back wheel = 20. If front wheel revolves 240 times. How many revolutions will the back wheel take?

Ans: 360 times

27. 20% of a 6 litre solution and 60% of 4 litre solution are mixed. What percentage of the mixture of solution

(Ans: 36%)

28. City A’s population is 68000, decreasing at a rate of 80 people per year. City B having population 42000 is increasing at a rate of 120 people per year. In how many years both the cities will have same population?

(Ans: 130 years)

 29. Two cars are 15 kms apart. One is turning at a speed of 50kmph and the other at 40kmph . How much time will it take for the two cars to meet?

(Ans: 3/2 hours)

30. A person wants to buy 3 paise and 5 paise stamps costing exactly one rupee. If he buys which of the following number of stamps he won’t able to buy 3 paise stamps.

Ans: 9

31. There are 12 boys and 15 girls, How many different dancing groups can be formed with 2 boys and 3 girls.

32. Which of the following fractions is less than 1/3

(a) 22/62 (b) 15/46 (c) 2/3 (d) 1

(Ans: (b))

33. There are two circles, one circle is inscribed and another circle is circumscribed over a square. What is the ratio of area of inner to outer circle?

Ans: 1 : 2

34. Three types of tea the a,b,c costs Rs. 95/kg,100/kg and70/kg respectively.How many kgs of each should be blended to produce 100 kg of mixture worth Rs.90/kg, given that the quntities of band c are equal

a)70,15,15 b)50,25,25 c)60,20,20 d)40,30,30

(Ans. (b))

 35. In a class, except 18 all are above 50 years.15 are below 50 years of age. How many people are there

(a) 30 (b) 33 (c) 36 (d) none of these.

(Ans. (d))

Read More

Friday, 23 August 2013

CTS – HR Interview Questions Aug 2013

CTS(COGNIZANT) -HR INTERVIEW QUESTIONS AUG 2013



HR Interview Procedure or Points to Concentrate :follow this steps before interview

(knock Gently on the Door, Open It Slowly and Say)

Me :  

“May I come in,” (Clearly and loud enough for the panel to hear. After that “May I come in” you do not have to wait for a reply from the panel members- you can walk in… )

HR  :  

Please Wait Outside……..

Me  :

 Sure….

(I Moved Out the Interview Room, and Stay Out Till they are Called Again.. After a Few Minute they Called Me.)

Me  :

Good evening Mam, Good Evening Sir (Keep Smile on Your Face.)

HR  :

Good Evening, Me Arun and Handshake with me

Me  :

Also Handshaked and Told Myself Bhabani Sankar and Stood Around 5 second

HR  :

Please Sit Down….

Me  :

Sat and told Thank You Sir

HR  :

Tell Me About Your Self……….

(SUGGESTION: your answer to this question should cover your educational background very briefly. You should talk about your achievements, if any, either in your academic or in work or both. Then you can add a few details about what type of person you are, your likes, dislikes, etc. Giving details about your family background is not compulsory. Before interview frame a good answer and practice in front of a mirror.)



Me  :

I told Confidently……..

HR  :

Why did you select computer science? Why not other subject?

(SUGGESTION : Give a positive answer to this question)

Me  : 

I Chose to Study Computer Science…………..

HR :

what did you learn from the cultural and extra curricular activities you participated in? (In my CV I mentioned extracurricular activity)

Me :

I learnt the value of team work and the need to cultivate a healthy competitive spirit .Also, I have learn value of optimism and importance of a never-say-die attitude.

HR :

Why do you want to join CTS  and not any other company?



(CAUTION: Never tell the reasons such as ONSITE or SALARY. That gives a negative impression on you.)

Me :

sir, For a professional ……………..

HR :

Tell us why we should select you?

Me :

Told about my strong areas and team building capability. And told them for the above reasons I feel I am the best candidate for CTS.

HR :

  Do you Have any Question?

Me :

I asked about the training opportunities……… and I asked – What qualities do you want to fills this job?

HR :

  He Gave Me a Detailed Explanation……..

HR :

Ok Thank You So Much.

Me :

  Handshaked and told Thank You So Much Mam. Thank  You Sir.


CTS – HR Interview Questions Aug 2013
Read More

Friday, 9 August 2013

CTS PLACEMENT PAPER VERBAL SECTION 16 - 25

CTS PLACEMENT PAPER VERBAL SECTION 16 – 25

VERBAL SECTION (25 Questions – 25 Min)

CTS

 VERBAL SECTION (16 – 25 Questions)

DIRECTIONS FOR QUESTIONS 16-20:

 In each of the following questions, some sentence are given which are on the same theme. decide which sentence is the most preferable with respect to grammar; meaning and usage, suitable for formal writing in English. Find the correct sentence.

16.

A) From which train did you come?

B) A series of incidents have taken place.

C) It is a five men committee.

D) This pronunciation is peculiar to Bengalis.

ANS: D

17.

A)  They have placed order for books.

B) He has applied for lectureship.

C) The river has overflown its bank.

D) Give me rupees two and a half.

ANS: D

18.

A) The proceeds of the charity show are for riot victims

B) He asked Ajay and I to go.

C) The weather of this place does not suit me.

D) Either Rajesh or his friends has done it.

ANS: A

19.

A) It is far too hard an essay for me to attempt.

B) It is too far hard an essay to attempt for me.

C) Too far it is an essay hard for me to attempt.

D) It is too hard an essay for me to far attempt

ANS:D

20.

A) Hoping to be hearing from you, I remain yours sincerely.

B) Hoping to hear from you, I remain yours sincerely.

C) Hoping to have heard from you, I sincerely remain yours.

D) Sincerely I remain yours hoping to be hearing from you.

ANS: B

DIRECTIONS FOR QUESTIONS 21-25:

In each of the following questions, a paragraph or a sentence has been broken up into different parts. The parts have been scrambled and numbered as given below.  Choose the correct order of these parts from the given alternatives.

21.  1) I     2)Do    3)  A    4)  Of    5) In     6)  Lot    7)  Reading    8) My    9) Time    10) Free

A.  1, 2, 3, 6, 4, 7, 5, 10, 8, 9          B.  1, 2, 6, 3, 4, 7, 5, 8, 10, 9

C.  1, 2, 3, 6, 7, 4, 5, 8, 10, 9          D.  1, 2, 3, 6, 4, 7, 5, 8, 10, 9

ANS: D

22.  1) on to     2) seat   3)  evening    4)  Edinburgh    5)the     6)  booked    7)  flight    8) a    9) time    10)to

A.  9, 6, 8, 2, 1, 5, 3, 7, 10, 4     B.  9, 6, 8, 1, 2, 5, 3, 7, 10, 4                                                         C.  9, 3, 8, 2, 1, 5, 6, 7, 10, 4     D.  9, 6, 1, 2, 5, 8, 3, 7, 10, 4

ANS: A

23. 1) I     2) my   3)  leg    4)  to    5)hire     6)  gardener    7)  when    8) a    9) had    10) I    11) broke

A. 1, 9, 4, 5, 8, 6, 7, 10, 11, 3, 2          B.  1, 9, 4, 5, 11, 6, 8, 10, 7, 2, 3

C.  1, 9, 4, 5, 8, 6, 7, 10, 11, 2, 3         D.  1, 4, 9, 5, 8, 6, 7, 10, 11, 2, 3

ANS: C

24. 1) She     2) trust   3)  Don’t    4)  because    5)is     6) her    7) lying  

A. 1, 5, 2, 3, 4, 6, 7       B.  3, 2, 6, 4, 1, 5, 7

C.  3, 2, 6, 4, 1, 5, 7      D.  3, 2, 6, 1, 4, 5, 7

ANS: B

25. 1) rent     2)a   3)  has    4)  room    5)in     6) house    7)  she    8) to    9) rent 

A. 7, 3, 2, 4, 1, 8, 5, 9, 6   B.  7, 3, 1, 4, 8, 2, 5, 9, 6

C.  7, 3, 2, 4, 8, 1, 5, 9, 6  D.  7, 3, 2, 4, 8, 1, 5, 6, 9

ANS: C


CTS PLACEMENT PAPER VERBAL SECTION 16 - 25
Read More

Thursday, 8 August 2013

CTS PLACEMENT PAPER VERBAL SECTION 11 - 15

CTS PLACEMENT PAPER VERBAL SECTION 11 – 15

VERBAL SECTION (25 Questions – 25 Min)

CTS

 VERBAL SECTION (11 – 15 Questions)

DIRECTIONS FOR QUESTIONS 11-12:

                  Read each sentence to find if there is any grammatical error in it. If there is any error, it will be only one part of the sentence.  The number or alphabet of that part is your answer.(Disregard punctuation errors if any)

11. I never have / visited / or intend to visit / foreign countries /       

                          A                    B                   C                                    D

ANS: C

12. The clothes / were neatly / hanged /on the cloth line.    

                    A                        B                           C                D

ANS:C

DIRECTIONS FOR QUESTIONS 13-15:

                 One of the four sentences given in each question is grammatically wrong . Find the incorrect sentence.

13.

A)  Our followers are but a handful.

B)  Neither he nor I was there.

C)  Many a glorious deeds were done.

D) Everyone of the boys loves to ride.

ANS: C

14.

A)  She had finished her work when I met her.

B)  Do you believe in God?

C)  He cut his hand with a knife.

D)  He challenged me for a duel.

ANS: D

15.

A)  Sumit is my elder brother.

B)  He is two years younger to me.

C) He is the eldest man of this village.

D) Ravi is five years older than me.

ANS: C

Read More

CTS PLACEMENT PAPER VERBAL SECTION 1 - 5

CTS PLACEMENT PAPER  VERBAL SECTION 1 – 5

 VERBAL SECTION (25 Questions – 25 Min)

CTS

 VERBAL SECTION (1 – 5 Questions )

DIRECTIONS FOR QUESTIONS 1-5:

      Read the passage and answer the questions that follow on the basis of the information provided in the passage. Work expands so as to fill the time available for its completion. The general recognition of this fact is shown in the proverbial phrase, It is the busiest man who has time to spare. Thus, an elderly lady at leisure can spend the entire day writing a postcard to her niece.

An hour will be spent in writing a postcard, another hunting for spectacles, half an hour to search for the address, an hour and a quarter in composition and twenty minutes in deciding whether or not to take an umbrella when goingto the pillar box in the street. The total effort that could occupy a busy man for three minutes, all told may in this fashion leave another person completely exhausted after a day of doubt, anxiety and toil.

 1. What happens when the time to be spent on some work increases?

A) the work is done smoothly.

B) the work is done leisurely.

C) work consumes all the time.

D) The work needs additional time.

ANS: C

2. Explain the sentence: Work expands so as to fill the time available for its completion’.

A) The more work there is to be done , the more time needed.

B) whatever time is available for a given amount of work, all of it will be used.

C) If you have more time you can do some work.

D) If you have some important work to do, you should always have some additional time.

ANS: B

3. Who is the person likely to take more time to do work.

A) a busy man.

B) a man of leisure.

C) an elderly person.

D)an exhausted person

ANS: B

4. What is the total time spent by the elderly lady in writing a postcard?

A) Three minutes.

B) four hours and five minutes.

C) half day

D)the entire day.

ANS:D

5. What does the expression ‘pillar box’ stand for?

A) a box attached to the pillar.

B) a box in the pillar

C) box office.

D) a pillar type postbox.

ANS: D


CTS PLACEMENT PAPER VERBAL SECTION 1 - 5
Read More

Wednesday, 7 August 2013

CTS PLACEMENT PAPER ANALYTICAL SECTION 11 - 25

CTS PLACEMENT PAPER ANALYTICAL SECTION 11 – 25

ANALYTICAL SECTION (25 Questions – 30 Min)

CTS

ANALYTICAL SECTION (11- 25 Questions)

DIRECTIONS FOR QUESTIONS 11-15:

Each Question Given Below has a Problem and Two Statements Numbered I and II  giving certain information. You have to Decide if the information given in the statements are sufficient for answering    the problem. Indicate your answer as

(a) If the data in statement I alone are sufficient to answer the question;

(b) If the data in statement II alone are sufficient to answer the question;

(c) If the data in either in I or II alone are sufficient to answer the question;

(d) If the data even in both the  statements together are not sufficient to answer the question;

(e) If the data in both the statements together are needed;

11.

A) The boy regretted that he had spend a greater part of his vacation in the chair with a plastered leg.

B) With a plastered leg, the boy regretted that he had spent a greater part of his vacation in the chair

C) The boy regretted that a plastered leg he had spent a greater part of his vacation in the chair.

D) The boy with a plastered leg regretted that he had spent a greater part of his vacation in the chair.

ANS: C

12. 

A) If You will pay heed to the small details, the general plans will surely succeed.

B) If you pay heed to the small details, the general plans will surely succeed.

C) If you would heed the small details, the general plans would have succeed.

D) If you heeded to the small details, the general plans would surely succeed.

ANS: B

13.

A) It is a pleasure to see an alligator basking in the sunshine on a river bank as long as 90 feet.

B) It is a pleasure to see an alligator as long as 90 feet basking in the sunshine on a river bank

C) It is a pleasure to see an alligator basking in the sunshine as long as 90 feet  on a river bank

D) It is a pleasure to see an alligator basking as long as 90 feet in the sunshine on a river bank.

ANS: B

14.

A) There will be a meeting in the long room at 4 o’clock of all the boys who play cricket and football.

B) There will be a meeting of all the boys who play cricket and football in the long room at 4 o’clock.

C) There will be in the long room at 4 o’clock a meeting of all the boys who play cricket and football

D) In the long room at 4 o’closk there will be a meeting of all the boys who play cricket and football.

ANS: D

15.

A) We had in this village, some twenty years ago, an idiot boy, whom I well remember, who from a child showed strong propensity for bees.

B) Some twenty years ago, we had an idiot boy in this village, who from a child showed strong propensity for bees, whom I well remember.

C) We had an idiot boy, whom I well remember, who from a child showed strong propensity for bees, in this village some twenty years ago.

D) In this village, we had an idiot boy some twenty years ago, who from a child showed strong propensity for bees, whom I well remember.

ANS: A

DIRECTIONS FOR QUESTIONS 16-20:

Convert the Given Binary Numbers.

16.  (11111011)2=  (   )8      

ANS: (373)8

17.  (11011110110010101101)2 = (  )16      

ANS: (DECAD)16



18.  ( 11010101)2  = (   )10     

ANS: (213)10



19. (11100111)2 = (        )8    

ANS: (347)8

20.  (1100010101010010001)2 = (  )8     

ANS: (1425221)8

QUESTIONS 21-25:

A cube painted red on two adjecent faces and black on the faces opposite to the Red Faces and Green on the Remaining Faces is cut into sixty-four Smaller Cubes Of Equal Size.

21. How many cubes are there which have no face painted?

A) 0         B) 4           C) 8         D)6

ANS: C



22. How many cubes have only one face painted?

A) 8           B) 16        C) 24       D)32

ANS: C

23. How many cubes have less than three faces painted?

A) 80          B) 24        C) 28       D)48

ANS: D

24. How many cubes are there with three faces painted?

A) 4        B) 8        C) 16       D)24

ANS: B

25. How many cubes have  one face green and one of the adjacent faces Black or Red?

A) 8          B) 16        C) 24       D)28

ANS:C

Read More

    Followers